Succes meritat pentru CSM Olimpia în debutul noului sezon al ligii a 3-a (Foto)

Echipa de fotbal al Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare a debutat sâmbătă în sezonul 2023-2024 a ligii a 3-a cu o victorie în fața nou promovatei Crișul Sântandrei, scor 2–1.

Meciul, jucat pe o căldură sufocantă a fost dominat clar de formația gazdă, doar lipsa de inspirație a atacanților făcând ca diferența de la final să fie de doar un gol.

Partida a început cu două ocazii irosite de galben-albaștrii la poarta bihorenilor iar golul a picat oarecum logic după 24 de minute de joc.

După o lovitură liberă în lateral stânga, căpitanul Zsiga Ervin l-a găsit excelent, demarcat pe Viorel Chinde, acesta a pasat inteligent în mijlocul careului de unde Pop Nándor l-a învins pe portarul bihorenilor, Eduard Nergheș (1–0).

Contrar cursului jocului oaspeții reușesc să egaleze înainte de pauză, la singura fază clară avută la poarta lui Darius Moldovan. După o degajare a portarului bihorean, experimentatul Ioan Hora a pasat cu călcâiul pentru Rareș Baciu, care l-a păcălit pe Răzvan Prodan, și, scăpat singur cu Moldovan a înscris pentru 1–1.

CSM Olimpia a început perfect repriza a doua iar în minutul 54 după cornerul executat perfect de Zsiga Ervin, Paul Copaci, venit lansat a marcat cu capul pentru 2–1.

Scorul putea prinde proporții, însă Alex Mărieș, Süveg Nándor, Zsiga sau Adam Abdul-Wahab au ratat ocazii imense.

De departe cel mai bun și cel mai aplaudat jucător al galben-albaștrilor a fost ganezul Adam Abdul. Adus în această vară de la CFR Cluj jucătorul de 21 de ani a cam dat „ora exactă” la mijlocul terenului fiind extrem de util atât la recuperare cât și la construcție.

Urmează  vinerea viitoare deplasarea la Cluj Napoca, unde CSM Olimpia Satu Mare va întâlni Sănătatea, echipă care a obținut un punct în primul meci disputat la Satu Mare, împotriva formației FC Olimpia MCMXXI.

Declarația antrenorului Cosmin Iuhas:

„A fost un meci, pe care l-am controlat de la început până la sfârșit. Din păcate ocaziile din acest meci au făcut, ca diferența dintre noi și cei din Sântandrei a fost de doar un gol. Îmi felicit băieții pentru modul cum au reacționat, pentru atitudinea pe care au avut-o. Nu a fost confortabil să joci pe o temperatură de 36 de grade, dar cred că am fost echipa mai bună, am meritat victoria. Am avut multe faze pe poartă, dar nu am reușit să marcăm. De aceea cred, că încă ne lipsește un atacant, care să împingă mingea în poartă. Felicit și echipa din Sântandrei pentru atitudinea pe care a  avut-o și pentru primul meci al lor din Liga a 3-a.”

Portarul Naționalei României prezent la meci să-și susțină fratele

În meciul de sâmbătă am avut în tribuna oficială a Stadionului Olimpia-Daniel Prodan un oaspete de seamă în persoana portarului naționalei române, pe Horațiu Moldovan. Goolkeeperul a avut meci din Superligă vineri seara la Craiova, unde echipa lui, Rapid a câștigat cu 5–3, după care a venit direct la Satu Mare, să-și vadă fratele mai mic, pe Darius Moldovan la lucru la CSM Olimpia. După meci Horațiu Moldovan a fost înconjurat de sătmăreni pentru poze și autografe, iar la final a avut câteva momente în care i-a dat câteva  sfaturi fratelui său mai mic.

LIGA A 3-A, SERIA 10, ETAPA 1

CSM Olimpia Satu Mare – ACSC Crişul Sântandrei 2–1 (1–1)

Marcatori: Pop Nándor 24, Paul Copaci 54, respectiv Rareș Baciu 43.

CSM Olimpia: Denis Moldovan – Raul Apai, Răzvan Prodan (46, Răzvan Lazăr), Paul Copaci, Adrian Micaș, Adam Abdul-Wahab, Pop Nándor (84, Emanuel Morar), Zsiga Ervin (89, Veress Zsombor), Alexandru Mărieș (72, Raul Vidrășan), Viorel Chinde, Adrian Șter (46, Süveg Nándor).

Antrenor: Cosmin Iuhas. Director tehnic: Florin Fabian.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.