Cortina se ridică pentru o nouă stagiune a Teatrului de Nord Satu Mare

Stagiunea de față marchează 55 de ani de la înființarea trupei române a Teatrului de Nord, fapt ce se cere a fi sărbătorit așa cum știe Teatrul cel mai bine: cu noi premiere gândite pentru fiecare public în parte, cu evenimente speciale și cu mult entuziasm.

Pregătim nu mai puțin de 11 premiere noi care vor intra în repertoriul Teatrului de Nord alături de alte 18 spectacole reluate, printre care și preferatele publicului precum Bani din cer de Ray Conney (r. Daniel Vulcu), Un spectacol improvizat cu ImproȘtim sau Cartea Junglei de Dés László – Geszti Péter – Békés Pál, după Rudyard Kipling (r. Nagy Regina). Noutățile vor fi aduse de regizori precum Nikita Betehtin, Ioan Ardelean, Ovidiu Caița, Diana Dragoș și Gigi Căciuleanu, celebru coregraf și regizor cu o activitate intensă îndeosebi în Franța și Germania, care ne va oferi prima premieră a acestei stagiuni: un spectacol de teatru dans cum nu s-a mai văzut pe scena sătmăreană.

Anunțăm cu mare bucurie și inaugurarea proaspăt renovatei Săli Studio a Teatrului de Nord, care va fi însuflețită anul acesta de 4 premiere, dar și de un eveniment special de comemorare a unuia dintre cei mai importanți oameni ai teatrului sătmărean și românesc – G. M. Zamfirescu. În data de 13 octombrie se vor împlini 125 de ani de la nașterea scriitorului, eveniment pe care dorim să-l comemorăm prin 2 spectacole ale căror texte sunt semnate de acesta, ambele regizate de Andrei Mihalache. Este vorba despre Domnișoara Nastasia și Maidanul cu dragoste, cel din urmă fiind primul spectacol montat în reînnoita Sală Studio.

Suntem nerăbdători să ne revedem și în afara sălii de spectacol și a distanței public-scenă. Pentru asta am pregătit, în data de 3 septembrie, un program plin de activități la deschiderea oficială a porților Teatrului pentru o nouă stagiune (căci noi deja am revenit pe scenă, în culise și la reflectoare și repetăm pentru următoarele reprezentații). Începând cu ora 10 se vor face tururi ghidate pentru oricine dorește să vadă cum e în spatele culiselor sau la cabinele actorilor. În paralel am pregătit 3 ateliere de teatru pentru copii, adolescenți și adulți dar și un atelier special pentru voluntarii vechi și noi ai Teatrului. Asta pentru că suntem pregătiți și pentru noi recrutări în Trupa de Voluntari a Teatrului, care deja a ajuns parte din colectivul nostru și pentru care încercăm să organizăm în mod constant activități speciale.

Așadar, în 3 septembrie curtea teatrului devine Curtea cu Surprize în care, dacă veți păși, vă puteți aștepta la orice ar putea fi neașteptat. În schimb, e garantată o duminică veselă și colorată. Ziua se va încheia cu musicalul Cartea Junglei, după Rudyard Kipling (r. Nagy Regina), care va începe la ora 17.00.

Suntem entuziasmați pentru stagiunea 55, suntem pregătiți și suntem curioși de fiecare proiect nou. Informațiile complete în ceea ce privește noile premiere pentru adulți și copii, spectacolele reluate dar și oferta de abonamente sunt disponibile mai jos.

Pentru moment, tot ce-a fost de zis s-a zis și orice a mai rămas se va spune. Transmitem pe această cale un mesaj regizorului tehnic de la scenă: cortina sus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.