6 migranți opriți din drumul către o viață mai bună

În 23 august, Sectorul Poliției de Frontieră Carei, județul Satu Mare, în colaborare cu Secția 7 Poliție Rurală Carei, a desfășurat o operațiune pentru combaterea migrației ilegale în zona sa de responsabilitate. În jurul orei 15:10, polițiștii au identificat în apropierea localității Foeni, la granița cu Ungaria, două persoane care păreau să nu aibă un motiv clar pentru a fi în acea zonă. Persoanele au fost imediat reținute și aduse la sediul Poliției de Frontieră pentru investigații, iar autoritățile ungare de frontieră au fost informate despre situație.

La scurt timp după acest incident, în aceeași zonă, polițiștii au identificat alte patru persoane care au fost, de asemenea, duse la sediul poliției. Verificările au relevat că toți cei șase bărbați sunt străini, patru provenind din Camerun și doi din Ghana, având vârste cuprinse între 28 și 41 de ani. Toți intraseră legal în România și dețineau permise de ședere valabile.

Când au fost interogați, bărbații au recunoscut că încercau să treacă granița în mod ilegal către Ungaria, sperând să ajungă în final într-o țară din vestul Europei. Autoritățile au deschis o anchetă privind tentativa de trecere frauduloasă a frontierei. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei supervizează cercetările și va decide măsurile legale corespunzătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.