APIA eliberează adeverinţele pentru ajutorul în sectorul creşterii animalelor

APIA a demarat eliberarea de adeverinţe pentru solicitanţii schemei de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor aferentă perioadei 1 iulie – 31 decembrie 2023.

APIA) a demarat eliberarea de adeverinţe pentru solicitanţii schemei de ajutor de stat reglementată de OUG nr. 61/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor aferentă perioadei 1 iulie – 31 decembrie 2023.

”Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat eliberarea de adeverinţe pentru solicitanţii schemei de ajutor de stat. Reglementată de OUG nr. 61/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor aferentă perioadei 1 iulie – 31 decembrie 2023. Acestea intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi nebancare ce au încheiat convenţii cu APIA”, anunţă APIA.

Pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2023, APIA a încheiat convenţii cu cu mai multe insituții. Printre ele, sunt instituții atât bancare şi nebancare, respectiv cu două fonduri de garantare – Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM), pentru a veni în sprijinul fermierilor care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.