Zilele Iancului la cea de-a XXII – a ediție

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Carei, prin Centrul Cultural al Municipiului Carei și în parteneriat cu Societatea Cultural- Patriotică „Avram Iancu” – Filiala Carei, duminică 27 august 2023 va avea loc cea de-a XXII – a ediție a festivalului „Zilele Iancului”, în localitatea Ianculești.

Și anul acesta va fi un prilej de primenire sufletească, de reafirmare a unei identități puternice și mândre. Moții de la câmpie sunt inima prin care românismul bate în Sătmar, cel mai puternic.

Deschiderea oficială a evenimentului  va avea loc la ora 12:30, moment în care va fi susținută o slujbă religioasă în fața bustului lui Avram Iancu din localitatea Ianculești, urmată de depuneri de jerbe de flori.

De la ora 17:00 în cadrul spectacolului folcloric vor evolua: Maria și Mihai Nemeș; Petrică Mureșan; Cosmina Mateș și Taraful Moților; Ansamblul Folcloric „Ceatăra” din Carei; Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” – Iulian Goste, Sara Nistor, Karina Molnar, Luca Molnar, Aida Negrea; Lina Șchiop alături de tulnicăresele și tulnicarii din Ianculești; Marius Mateș și formația; Iulia Balaj și formația.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.