Camerele de supraveghere nu vor fi instalate în sălile de clasă dacă părinții nu sunt de acord

Camerele de supraveghere audio-video nu vor fi instalate în clase dacă cei mai mulţi dintre părinţi nu sunt de acord cu această măsură, potrivit noii legi a Educaţiei.

După cum prevede noua lege a învăţământului preuniversitar, şcoala poate decide instalarea unui sistem de supraveghere audio-video după ce au loc consultări între profesori, părinţi sau elevii majori.

„În urma consultării cadrelor didactice, a părinților sau elevilor majori, unitatea de învățământ preuniversitar poate decide instalarea unui sistem de supraveghere audio-video în vederea asigurării pazei și protecției persoanelor, bunurilor și valorilor.

Unitățile de învățământ cu sistem de supraveghere audio-video cuprind în contractul educațional prevăzut la art. 14 alin. (4) acordul sau, după caz, dezacordul scris al părinților/reprezentanților legali pentru supravegherea audio-video a beneficiarilor primari.”, potrivit articolului 66 din noua lege a Educaţiei.

Dacă cei mai mulți părinți nu sunt de acord cu instalarea de camere de supraveghere audio-video, atunci acestea nu vor fi instalate în sălile de curs.

Prevederea de mai sus nu se aplică în situația instalării camerelor audio-video în exteriorul clădirilor, pe holuri, în săli de mese și săli de festivități, conform Legii învățământului preuniversitar.

Potrivit Legii învățământului preuniversitar, înregistrările audio-video din interiorul școlii și din sălile de clasă nu pot fi făcute publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.