Codrenii de pretutindeni s-au întâlnit la Oţeloaia

Pitoreasca petrecere câmpenească, organizată an de an, în luna august, la Oțeloaia, a adunat și astăzi mii de codreni de pretutindeni, bucuroși să se revadă și să se bucure împreună de minunatele tradiții ale acestei zone pitorești, dar și de roadele muncii lor de peste an.

Festivalul Folclorului Codrenesc ”Oțeloaia” este cel mai important eveniment al codrenilor și cel mai vechi festival din județul Satu Mare, fiind organizat pe aceste frumoase meleaguri încă din anul 1957.

”Tradiţia merge mai departe în splendidul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generații. Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un minunat prilej de prezentare a cântecului şi dansului popular, a datinilor şi obiceiurilor străvechi. Oțeloaia a devenit în timp, spațiul consacrat în care anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în adevărata sa splendoare și unicitate. Felicit organizatorii ediției din acest an, cea cu numărul 66 ” transmite prefectul Radu Roca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.