10 beneficii ale pepenelui roşu

Calitatile exceptionale ale pepenelui rosu ne recomanda consumul zilnic al acestuia. Si asta o spun cercetatorii care l-au studiat pe indelete. Deci, consumul de pepene rosu poate ajuta la indepartarea riscului obezitatii, diabetului si bolilor de inima. Pepenele rosu, de asemenea, promoveaza sanatatea pielii si a parului si creste nivelul de energie in corp.

Un pahar cu suc de pepene, aproximativ 125 g, contine 43 de calorii, 0 g grasimi, 2 g sodiu, 11 g carbohidrati si 1 g fibre. Pe langa acestea are 17% vitamina A, 21% vitamina C, 2% fier, si 1% calciu, ceea ce reprezinta necesarul zilnic pentru om.

Pepenele rosu mai contine thiamina, riboflanovoide, niacin, vitamina B6, si oligoelementele: magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, seleniu si licopene mai multe decat orice alt fruct. O simpla bautura preparata pe timp de vara din pepene rosu amestecat cu lapte vegetal concentrat si gheata este delicioasa si hranitoare in orice moment al zilei. Adaugat sub forma de cubuleţe la orice salata de fructe se obtine un amestec cu o savoare deosebita. Sucul, serbetul sau gemul sunt alte delicatese care se pot face din pepene rosu. Miezul poate fi refrigerat iar nutrientii se pastreaza intacti timp de 6 zile. Dar iata ce beneficii poate aduce consumul unei felii sau doua de pepene rosu pe zi:

  1. Previne astmul. Riscul de a te imbolnavi de astm este scazut la oamenii care consuma multi nutrieti precum cei din pepenele rosu. Unul dintre acestia este vitamina C care este din abundenta in acest fruct.
  2. Fiind o sursa excelenta de antioxidantul vitamina Csi pepenele rosu poate ajuta la combaterea formarii de radicali liberi care cauzeaza cancerul. Licopenele, de exemplu, spun mai multe studii, sunt in legatura cu elimininarea riscului imbolnavirii de cancer de prostata.
  3. Deoarece contine apa si fibre, pepenele rosu ajuta la prevenirea constipatiei si promoveaza sanatatea tractului digestiv.
  4. Este un foarte bun rehidratant: are 92% apa s este plin de electroliti. Pepenele rosu este un exemplu racoritor in lunile de vara si previne deshidratarea.
  5. Colina este o substanta importanta si versatila in componenta pepenelui rosu care este implicata in mecanismul somnului, al miscarilor musculare, invatarii si memorarii. Colina ajuta la mentinerea structurii membranei celulare, asista la transmiterea impulsurilor nervoase si la absorbtia grasimilor. Colina poate indeparta inflamatiile cronice.
  6. Pepenele rosu si sucul sau pot reduce durerile muscularedate de contractiile tip carcel si imbunatateste timpul de refacere dupa exercitiile intensive ale sportivilor. Cercetatorii cred ca acest lucru este din cauza substantelor pe care pepenele rosu le contine.
  7. Pepenele rosu este fantastic pentru piele deoarece are vitamina A, un nutrient necesar pentru productia de sebum care pastreaza hidratarea parului. Vitamina A este necesara pentru cresterea tuturor tesuturilor umane, deci inclusiv al pielii si parului.
  8. O felie de pepene rosu poate inlocui un pahar de suc. Astfel ca puteti renunta la sucurile nesanatoase cand exista posibilitatea de a consuma miezul dulce si zemos al acestui fruct. Pepenele este foarte bun in dietele pentru slabit pentru ca poate fi maincat in orice cantitate fara sa adauge niciun gram, dimpotriva scazand drastic kilogramele in plus.
  9. Poate fi un adevarat detoxifiant atunci cand este folosit in cure de una sau doua saptamani. Zilnic se consuma pepene rosu cel putin doua felii. Efectul excelent se obtine datorita continutului mare de apa care il recomanda in detoxifierea corpului.
  10. Daca rinichii nu functioneaza bine, sunt probleme cu bila, sau probleme de bila sau probleme de constipatie sau ori boli de piele, atunci pepenele rosu este un real ajutor. Consumul de pepene rosu ajuta la ameliorarea sau vindecarea acestor afectiuni.

La atatea beneficii pe care pepenele rosu ni le dezvaluie, cum am putea oare sa il ignoram? Nu uitati insa sa alegeti alimente organice si curate, lipsite de aditivi si substante chimice, de cate ori este posibil.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.