15 lucruri pe care nu le stiai despre trandafiri

 

Daca ar fi sa incropim repede o statistica, atunci trandafirii se afla cu siguranta in topul celor mai livrate flori. Cu o larga paleta cromatica si cu un parfum delicat, trandafirii pot fi usor de introdus in aranjamente si buchete alaturi de alte flori. De asemenea, creatiile florale obtinute exclusiv din trandafiri sunt spectaculoase si au intotdeauna un aer elegant.

Dincolo de toate acestea, trandafirii au in spate nu doar o semnificatie bogata ci si o istorie veche, mai veche decat a noastra si a primilor oameni.

1.Cel mai vechi trandafir din lume se afla in Germania. Acesta creste pe peretele Catedralei Hildesheim de aproximativ 700 de ani.

2.Trandafirii sunt disponibili intr-o ampla gama de nuante de alb, galben, roz, portocaliu si rosu insa nu exista in natura un trandafir albastru. Acestia sunt obtinuti prin diferite metode artificiale. Exista, ce-i drept, un trandafir negru insa in realitate culoarea acestuia este un visiniu foarte inchis.

3.Trandafirii rosii, asa cum bine stie toata lumea, sunt mesageri ai dragostei si ai pasiunii.

4.Trandafirii galbeni simbolizeaza prietenia, dragostea frateasca si bucuria.

5.Trandafirii roz inseamna sinceritate.

6.Trandafirii portocalii semnifica bucuria unui nou inceput.

7.Trandafirii salbatici au doar 5 petale si infloresc o singura data pe an. Altfel, inflorescenta bogata cu care suntem obisnuiti este pur si simplu o mutatie genetica.

8.Tepii ascutiti ai trandafirilor au doua roluri: pe de-o parte, speciile cataratoare se folosesc de acestia pentru a se agata de alta plante si pe de cealalta parte, ii apara de mamiferele ierbivore. Cu toate acestea, cateva specii de caprioarepot manca trandafirii teposi fara nicio problema.

9.Parfumurile cu note de trandafiri au fost intotdeauna preferate de doamne insa pentru a extrage un gram de ulei pur suntnecesare nu mai putin de 2000 de flori.

10.Trandafirii sunt una dintre cele mai vechi specii de flori din lume. In Colorado a fost gasita o astfel de floare fosilizata, cu o varsta aproximativa de 35 de milioane de ani.

11.Aceste flori ale dragostei sunt o adevarata sursa de inspiratie pentru artisti astfel incat in lume exista nu mai putin de 4000 de cantece despre trandafiri.

12.Cel mai scump trandafir din lume se numeste Juliet. Acesta a fost obtinut de David Austin iar cultivarea lui a durat 15 ani si a costat 5 milioane de dolari.

13.Bobocii celui mai mic trandafir din lume au dimensiunea unui bob de orez.

14.Trandafirul este una dintre cele trei flori mentionate in Biblie. Celelalte doua sunt crinul si henna.

15.In lume exista mai bine de 100 de specii de trandafiri iar unele dintre ele pot trece de 7 metri inaltime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.