Noi focare de pestă porcină în judeţ

Directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, Nicolae Dumuța a informat despre apariția unor focare de pestă porcină africană la mai multe gospodării de pe raza localităților Lelei și Lucăceni.

S-a impus interdicţia de scoatere din exploataţiile afectate a furajelor pentru animale, a gunoiului de grajd, materiale si ustensile posibil contaminate, respectiv au fost dirijate spre denaturare cadavrele porcilor ucişi, sacrificaţi si morţi.

din localitatea Lelei:

S-a stabilt o zonă de supraveghere în jurul focarului cu o rază de 10 km, incluzând localităţile: Hodod, Ser, Nadisul Hododului, Giurtelecul Hododului, Bogdand, localităţi si exploataţii comerciale de suine din judeţul Sălaj si Maramureş si Exploataţia comerciala : SC Zoicas Prod SRL localitatea Giurtelecul Hododului.

Pentru focarele din localitatea Lucăceni:

S-a stabilit o zonă de protecţie în jurul focarului cu o rază de 3 km, incluzând localităţile: Lucăceni, Berveni, Cămin.

S-a stabilit o zonă de supraveghere în jurul focarului cu o rază de 10 km, incluzând localităţile: : Căpleni, Domănești, Cărei, Foieni, Urziceni, Urziceni Pădure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.