Scandal monstru ! O femeie a născut în stradă, în faţa unui spital ! Nu a fost ajutată !

Spitalul din Urziceni în fața căruia o femeie a născut luni dimineață pe trotuar avea un chirurg care putea să coordoneze acordarea asistenței medicale, ceea ce însă nu s-a întâmplat. De altfel, femeia nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la mașina Ambulanței care fusese chemată pentru a o duce la spitalul din Slobozia, transmite Ministerul Sănătății, care a trimis Inspecția Sanitară de Stat în control.

“Este inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraș, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată și supravegheată de personalul spitalului și a născut în spațiul exterior Compartimentului de Primiri Urgențe”, a transmis Ministerul Sănătății.

Femeia în vârstă de 24 de ani mai avea doi copii.

Ea a venit în jurul orei 5  la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Urziceni. “Cu toate că în spital există o secție de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenței medicale.

Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgență 112, care a trimis o mașină aflată în imediata apropiere. Din primele informatii, se pare ca pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la masina Ambulanței, ceea ce a determinat declanșarea nașterii în spațiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanței”, potrivit sursei citate. Ministerul Sănătății precizează că mama și bebelușul sunt în stare bună și sunt internati la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Inspecția Sanitară de Stat a mers la fața locului pentru control și pentru aplicarea măsurilor necesare conform legii.

Luni va avea loc o videoconferință a ministrului Sănătății cu toate Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București, pentru a le reaminti responsabilitatea pe care o au în asigurarea asistenței medicale și protejarea sănătății cetățenilor, arată sursa citată.  O femeie a născut luni dimineață pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni. Acolo a fost declanșată o anchetă internă, pentru a se stabili cum a fost posibil acest lucru, după ce chiar personalul medical a chemat ambulanța să o ducă pe gravidă la altă unitate sanitară deoarece la Urziceni, la ora respectivă, nu era niciun medic ginecolog de gardă. IPJ Ialomița s-a autosesizat în acest caz după apariția imaginilor pe Facebook. În acest caz va fi deschis dosar penal.

Sursa: www.digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.