Cercetătorii USAMV Cluj au lansat primul produs biotic românesc produs de o universitate

O echipă de cercetători de la USAMV Cluj-Napoca, coordonată de prof. dr. Dan C. Vodnar, a lansat ”Echibiotic”, primul probiotic românesc produs de către o universitate din România.

”Suplimentul alimentar Echibiotic este un produs natural ce susține refacerea microflorei intestinale în urma consumului de antibiotic și conține un complex activ format din șase tipuri de tulpini de probiotice special selecționate pentru refacerea microflorei intestinale.

Pentru a intensifica efectul probioticelor la nivel intestinal, produsul este suplimentat cu fibre solubile din surse naturale (inulină), care face parte din clasa fibrelor alimentare și are un rol funcțional în organism deoarece facilitează dezvoltarea bacteriilor probiotice la nivel intestinal”, au spus cercetătorii clujeni.

Echibiotic este recomandat pentru creșterea imunității organismului, îmbunătățirea absorbției de vitamine și minerale, reglarea tranzitul intestinal (diaree/constipație), refacerea microflorei intestinale, combaterea infecțiilor bacteriene și virale (respiratorii, digestive, vaginale, urinare), diminuarea simptomelor de greață, balonare, durere abdominală, colici, combaterea simptomelor digestive cauzate de administrarea antibioticelor.

Se recomandă administrarea unui plic de 5 g/zi dizolvat într-un pahar de lapte/suc natural/iaurt, urmat de consumul lui imediat și nu se recomandă nici un tratament termic asupra pulberii simbiotice.

Produsul este destinat persoanelor adulte și poate fi cumpărat de la magazinul USAMV Cluj-Napoca de pe Calea Mănăștur, dar și online, la un cost de 50 de lei cutia.

Dan C. Vodnar este professor în cadrul Departamentului de Chimie şi Biochimie din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, fiind și prorectorul care răspunde de cercetare în cadrul universității.

Acesta a câștigat numeroase premii naționale și internaționale pentru diverse inovații dezvoltate în cadrul USAMV.

Sursa: www.cluj24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.