Oficialităţile încearcă să rezolve criza din sănătatea sătmăreană

Oficialitățile județene, împreună cu reprezentanții sistemului de sănătate din județul Satu Mare, caută cele mai bune soluții pe termen lung pentru reluarea activității secției Diabetologie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, după suspendarea temporară a activității acesteia, ca urmare a unei crize de medici în specialitatea diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, împreună cu managementul Spitalului Județean de Urgență au început cu mai mult timp în urmă demersurile pentru ocuparea posturilor libere, inclusiv prin discuții la nivelul centrelor universitare medicale, cu absolvenți, rezidenți, dar și cu medici de la spitalele din județele învecinate.

Din păcate, în acest moment, există un deficit de medici în sistemul public de sănătate în majoritatea județelor din țară, cei mai mulți specialiști fiind concentrați în zonele universitare și în cabinetele medicale private.

Pentru găsirea unei soluții cât mai rapide, în cursul zilei de luni, 11 iulie, va avea loc o întâlnire cu toți furnizorii de servicii medicale în domeniul diabetologiei – cabinete medicale individuale și clinici.

Până la reluarea activității secției, pe parcursul lunii iulie, cazurile medicale din specialitatea diabetologie vor fi dirijate către unităţile cu paturi şi alţi furnizori acreditaţi din judeţ. Eliberarea rețetelor pentru medicamentele necesare tratamentului diabetului nu este afectată, acestea fiind eliberate în continuare prin intermediul cabinetelor medicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.