Ce ne recomandă cei de la Salvamont Satu Mare ?

Salvamont Satu Mare recomandă iubitorilor de drumeții utilizarea telefoanelor mobile inteligente atunci când se aventurează pe munte. În situația în care o persoană se rătăcește sau se accidentează, aplicațiile de pe telefoanele mobile, cum ar fi conexiunea la Internet și funcția GPS, sunt vitale în operațiunile de localizare.

Din păcate, în majoritatea cazurilor în care se solicită sprijin pentru căutarea persoanelor rătăcite sau dispărute, victimele dețin telefoane mobile vechi cu o singura facilitate, aceea de a comunica. Această funcție nu este întotdeauna suficientă, deoarece persoanele aflate în dificultate oferă doar date generale despre locul în care se află, iar salvatorii au nevoie de o localizare cât mai exactă pentru a aloca resurse optime acordării primului ajutor.

În urma unui apel la 112, localizarea se realizează atât pe baza caracteristicilor de acoperire a celulei GSM la care este conectat telefonul, cât și pe baza GPS-ului, funcțiilor și senzorilor încorporați în telefoanele inteligente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.