Secția și  Cabinetul de Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice din cadrul SJU, îşi suspendă activitatea

Secția și  Cabinetul de Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice din cadrul SJU Satu Mare se confruntă cu o criză severă de medici, în contextul în care din efectivul de patru medici, doi medici și-au încetat activitatea și alți doi sunt, unul în incapacitate temporară de muncă și un altul în concediu de creștere a copilului.

În consecință, începând cu data de 1 iulie, se suspendă temporar activitatea secției și Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice, cu mențiunea că această incapacitate este specifică strict pentru luna în curs, data exactă a reluării activității urmând a fi comunicată. În această perioadă, cazurile medicale în specialitatea amintită, vor fi dirijate către unitățile cu paturi și alți furnizori acreditați din județ în baza relațiilor specifice de colaborare cu SJU.

“Menționăm că anterior situației date, instituția noastră a publicat în mai multe etape scoaterea la concurs a posturilor vacante, însă nu s-a prezentat niciun candidat, actual fiind publicat un anunț pentru angajarea unui medic specialist/primar cu contract de prestări servicii la nivelul Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice din Ambulatoriul integrat al unității.

În prezent, conducerea SJUSM se află în cursul unui demers de perfectare a unor relații de colaborare cu medici specialiști care să completeze personalul Secției și Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice, urmând să revenim cu detalii imediat după încheierea protocoalelor de colaborare” spune conducerea SJU Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.