Tumorile pancreatice tratate prin chirurgie robotică

În premieră la Cluj-Napoca, tumorile pancreatice (canceroase sau necanceroase) pot fi îndepărtate minim invaziv, prin chirurgie robotică.

În Spitalul Medicover Cluj, echipa coordonată de Dr. Adrian Bartoș, medic primar chirurgie generală cu supraspecializări în chirurgie oncologică, chirurgie hepato-bilio-pancreatică, chirurgie laparoscopică avansată și chirurgie robotică, oferă acest tratament pacienților diagnosticați cu tumori localizate la pancreas.

Inciziile mici (de 8 mm), alături de precizia oferită de aparatura robotică DaVinci Xi asigură o intervenție chirurgicală extrem de sigură, cu dureri postoperatorii minime și recuperare rapidă.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă ultimul pacient operat cu tumoră malignă a corpului pancreatic, la care echipa chirurgicală (Dr. Adrian Bartoș – chirurg operator, de consolă robotică; Dr. Ioana Iancu – chirurg asistent) a realizat îndepărtarea a două treimi din pancreas (corpul și coada pancreasului), împreună cu splina (datorită vecinătății strânse cu tumora).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.