Performanţă pentru România, la Olimpiada Europeană de Fizică

Lotul României a obţinut cele mai bune rezultate în istoria participării fizice/in situ la Olimpiada Europeană de Fizică/EUPhO – trei medalii de aur şi două medalii de argint, informează Ministerul Educaţiei.

Elevii care au reuşit această performanţă sunt: Vlad-Ştefan Oros (clasa a XII-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara) – medalie de aur şi locul I absolut cu cel mai bun rezultat din concurs, inclusiv un premiu special pentru cea mai bună lucrare la proba teoretică, Andrei-Darius Dragomir (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti – medalie de aur şi premiul special pentru cea mai bună lucrare experimentală, Alexandru Momoiu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de aur.

Medalii de argint au obţinut Răzvan-Gabriel Marcu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Mihnea Buţiurcă (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Echipa României a fost însoţită de prof. Delia Davidescu (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi conf. univ. dr. Sebastian-Dumitru Popescu (Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi) – în calitate de observator.

A VII-a ediţie a Olimpiadei Europene de Fizică (EUPhO) s-a desfăşurat la Hanovra (Germania), în perioada 16 – 20 iunie, reunind elevi competitori din 35 de ţări.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.