Stadiul lucrărilor la UPU Satu Mare. Ce spune şeful Consiliului Judeţean ? (Foto)

Lucrările de extindere și reabilitare a Unității de Primire Urgențe (UPU) Satu Mare, avanseaza. Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare și vicepreședintele Oliviu Buzgău, au discutat astăzi cu reprezentanții constructorului, la fața locului, despre stadiul lucrărilor.

Clădirea UPU se extinde cu un nou corp care va avea o suprafață de aproximativ 380 de metri pătrați, în timp ce spațiul existent se află în plin proces de reabilitare. După terminarea lucrărilor, UPU Satu Mare va avea spații separate pentru urgențele pediatrice. Va fi asigurată astfel o calitate mai bună a actului medical, iar timpii de așteptare pentru examinare vor fi reduși considerabil. Mai mult decât atât, după extindere și modernizare, spațiile UPU vor fi dotate cu echipamente medicale în valoare de aproape 3 milioane de lei.

“Vom achiziționa un CT performant și alte echipamente de investigații și diagnostic, adaptate nevoilor specifice urgențelor medicale” spune seful CJ.

Pataki Csaba a afirmat că după încheierea lucrărilor, județul Satu Mare va avea una dintre cele mai performante unități de primire urgențe din țară.

“Extinderea și modernizarea UPU reprezintă una dintre cele mai importante etape în modernizarea sistemului de sănătate din județul Satu Mare. Ne dorim să transformăm această unitate în una dintre cele mai performante din țară. Totodată, doresc să le mulțumesc pacienților și aparținătorilor pentru răbdarea și înțelegerea de care dau dovadă față de micile inconveniente care apar în perioada lucrărilor”, a subliniat Pataki Csaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.