Un actor din “La Casa de Papel”, însurat cu o sătmăreancă

Darko Perić, actorul care-i dă viață lui Helsinki în serialul fenomen La Casa de Papel spune că este foarte legat de țara noastră, unde și-a petrecut studenția, dar și de cinematografia de la noi.

În vârstă de 46 de ani, Darko Perić s-a născut într-un orăşel din estul Serbiei și glumește spunând că este „oltean”, având în vedere că localitatea sa natală se află foarte aproape de Drobeta-Turnu Severin.

„Am locuit în România din 1995 și până în 2003, când am plecat. Niciodată nu am plecat definitiv, pentru că soția mea este de la Satu Mare și încerc să vin anual. Am stat în București câțiva ani, iar apoi m-am mutat în Timișoara”, povestește în interviul acordat Europa FM.

„Anul trecut am ajuns la Constanța și am rămas uimit, mi-a plăcut. În Cluj se simte Occidentul. Vezi arhitectură comunistă, dar se văd foarte multe lucruri importate din Vest. Am fost puțin dezamăgit de București. Am fost recent acolo și am văzut că toate acele cinematografe pe care le știam eu din studenție, de pe Bulevardul Magheru, erau închise, însă capitalismul a construit blocuri înalte la perferia Capitalei”, explică Darko Perić.

Deși se declară atașat de filmele românești ceva mai vechi, Darko Perić este de părere că cinematografia românească a evoluat și crede că țara noastră ar putea produce cândva, cu ceva mai multe investiții, un serial sau un film cunoscut în întreaga lume, așa cum este La Casa de Papel.

„Am văzut câteva filme la TIFF, toate diferite unul de celălalt. Unul era din Argentina, altul din Cehia, iar altul din Danemarca.

Îmi place festivalul acesta pentru că sunt filmele atât de diferite. Sunt filme interesante, filme premiate la alte festivaluri.

Recomand oamenilor să vină să le vadă”, conchide actorul sârb.

Sursa: www.europafm.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.