Operaţie în premieră realizată de un medic sătmărean … la Spitalul Judeţean din Oradea (Foto)

Viața unei paciente a fost salvată datorită unei intervenții chirurgicale în premieră pentru Bihor, fiindu-i extirpate glandele suprarenale afectate de cancer. Interventia chirurgicala a fost coordonata de urologul satmarean, dr. Bogdan Feciche.

O femeie în vârstă de 47 ani, diagnosticată cu feocromocitom suprarenalian bilateral, ceea ce înseamnă formațiuni tumorale extrem de rare (0,1% din numărul total de tumori) pe suprarenale, care secretă anumiți hormoni cu rol important în reacția imunitară a organismului, reglând frecvența cardiacă, presiunea sanguină sau nivelul glicemiei.

„Intervenția a fost una de complexitate ridicată, tehnica laparoscopică permițând extirparea ambelor glande suprarenale în cadrul unei singure intervenții”, a mai transmis spitalul.

Intervenția a durat 3 ore și a fost posibilă datorită colaborării interdisciplinare între Secția Clinică Urologie și Secția Clinică ATI, echipa operatorie fiind  coordonată de dr. Bogdan Feciche, medic primar urologie și șef de secție, iar anestezia condusă de dr. Simona Mîrț, medic primar ATI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.