Poliţistă de frontieră acuzată a luat şpagă 200.000 de euro

Procurorii au depistat o poliţistă de frontieră de la Petea care nu poate justifica peste 200.000 de euro. Anchetatorii au găsit şi agenda în care poliţista îşi ţinea evidenţa mitei luate.

În septembrie 2021 anchetatorii au organizat un flagrant, iar când au percheziţionat-o pe poliţistă au descoperit, în sutien, suma de 350 euro şi 100 lire sterline.

Ulterior a fost percheziţionat şi domiciliul acesteia, din Păuleşti, unde s-au găsit 10.000 euro, dar şi o agendă în care aceasta ţinea o evidenţă detaliată, a mitei primite. Agenda avea peste 46 de pagini în care îşi nota încasările zilnice, începând cu anul 2018.

Procurorii au ajuns la concluzia că a obţinut peste 200.000 de euro ilegal. Doar în perioada pandemiei aceasta a făcut 54.400 euro.

Poliţista şi-a recunoscut faptele şi a ajuns la o înţelegere cu procurorul, şi anume să semneze un acord de recunoaştere a faptelor, prin care să primească de închisoare cu suspendare.

După ce au analizat faptele judecătorii din Satu Mare au considerat că pedeapsa este prea blândă. Ei au cerut procurorului să finalizeze dosarul şi să o trimită în judecată pentru a primi o pedeapsă pe măsură.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.