Poveste de la Hollywood. Românca de o frumuseţe răpitoare, care a înfiebântat minţile bărbaţilor americani (Foto)

Sylvia Sydney, actrița americană de origine română, fiica unei croitorese din Bacău a ajuns în urmă cu un secol imaginea femeii perfecte de la Hollywood. Este singura româncă nominalizată vreodată la Oscar.

Sylvia Sydney, pe numele adevărat Sophia Kosow, de o frumuseţe răpitoare, a înfierbântat minţile bărbaţilor americani. Se spune chiar că, în acele vremuri, era o concurentă de temut pentru fabuloasa Grace Kelly, devenită ulterior Prinţesă de Monaco.

Sophia s-a născut pe 8 august 1910, la New York, în cartierul Bronx. Mama sa fusese o femeie modestă din România care, prin căsătoria cu un rus, a ajuns în America. Nici nu avea să bănuiască suprizele pe care i le-a rezervat viaţa. La scurt timp după naşterea fetei, cei doi se despart, iar femeia se recăsătoreşte cu Sigmund Sydney, cel care a adoptat-o pe fiica sa.

Caracterizată ca o adolescentă timidă şi retrasă, Sylvia a fost încurajată de părinţi să iasă din casă si să socializeze. La vârsta de 15 ani, fata a hotărât să devină actriţă, lucru care i-a bucurat pe părinţii săi şi care au încurajat-o şi au susţinut-o în această carieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.