Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul în pericol ! S-ar putea amâna !

Greva din învățământ continuă și a intrat deja în a doua săptămână. Întrucât Evaluarea Națională și Bacalaureatul se apropie, iar cursurile sunt suspendate deja de mai bine de o săptămână, președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, a anunțat că se sindicaliștii iau în calcul amânarea celor două examene.

„A fost o pandemie și spre deosebire de alte state care au anulat toate examenele, în România examenele au fost susținute.

În momentul de față vorbim de amânarea examenelor pentru că suntem în această acțiune de protest fără precedent și rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi”, a declarat Marius Nistor, luni, la Digi24.

Sindicatele se arată nemulțumite de soluțiile pe care Guvernul României le-a propus până acum, categorisindu-le ca fiind insuficiente.

„Cred că domnii de la Guvern nu și-au dat seama cam care este amploarea nemulțumirilor la nivel național în sistemul de învățământ preuniversitar. Cred că nu și-au imaginat că se poate ajunge aici.

Nu s-au gândit că poate să existe atâta unitate și solidaritate, că putem fi susținuți de părinți și nu numai, dar parcă au vrut să vadă dacă ce se întâmplă în momentul de față este posibil. Așa au început discuțiile cu ei.

Nu înțeleg că această categorie socio-profesională are orgoliul ei, demnitatea ei, și nu poate accepta firimituri sub formă de vouchere sau carduri, atât timp cât a observat că statul român nu a avut nicio reținere să crească salariile în alte domenii.

Nu avem nimic cu nimeni, dar oamenii văd și pot să filtreze informațiile care apar și să ia decizii în cunoștință de cauză”, a mai declarat Marius Nistor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.