Greva din învățământ continuă

Greva generală din sectorul învățământului continuă marți, conform declarațiilor liderilor Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și ai Federației Libere din Învățământ.

Aceștia au subliniat că acțiunea va fi menținută până când li se va oferi de către guvern o “soluție credibilă”. Este important de menționat că cele două federații sindicale au respins oferta guvernului, care a propus acordarea de bonusuri pentru profesorii debutanți și cei din zonele dezavantajate, precum și creșteri salariale pentru personalul nedidactic.

În contextul desfășurării acestei situații, premierul Nicolae Ciucă a făcut un apel către cadrele didactice și întregul personal din sistemul educațional să revină la activitatea lor, în special având în vedere că ne aflăm într-o perioadă crucială pentru elevi, care au nevoie de sprijin și încurajare.

Premierul a reamintit că a fost stabilit un calendar strâns pentru adoptarea legii privind salarizarea în Parlament, cu scopul ca aceasta să fie aprobată în legislativ la începutul sesiunii parlamentare, la 1 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.