Lebede pe heleşteele de la Moftin (Foto)

În primăvara acestui an, pe luciul apei de la Heleșteele de la Moftinu Mic au poposit lebedele profitând de liniștea din prejur și simțindu-se la adăpost datorită brâului generos de stuf ce s-a dezvoltat pe malul lacului.

Până acum putem număra cam 10 lebede frumoase, 10 pete albe ca niște mărgele pe deasupra apei.

Dacă ne gândim la vara din anul precedent când heleșteul era complet secat, revitalizarea și renaturarea acestuia, datorită condițiilor meteo actuale, este îmbucurătoare. E drept că au fost ani când heleșteul era loc de popas pentru nenumărate exemplare, în special rața mare, dar și diverse alte specii de rațe sălbatice, precum și alte specii de păsări acvatice deosebite: egreta, stârcul pitic și stârcul de noapte, cu prezență anuală, timp de mai mulți ani.

Observăm cum fluctuațiile din mediului înconjurător natural, duc la schimbări în viața biodiversității și deci, e esențial, în acest moment, să înțelegem necesitatea conviețuirii în mod echilibrat între om-natură. Să conștientizăm nevoia de coabitare într-un spațiu natural tot mai restrâns, dar  care este necesar menținerii în stare de conservare favorabilă a biodiversității, în raport cu cerințele de dezvoltare a activităților umane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.