Vouchere de vacanță: până la ce dată vor fi acordate

Un proiect aflat în dezbatere la Senat aduce modificări ordonanței prin care sunt acordate voucherele de vacanță. Noile condiții ar urma să fie aplicate de la 1 ianuarie 2024.

Tichetele de vacanță vor fi acordate atât angajaților bugetari, cât și, opțional, în funcție de decizia angajatorului, salariaților din privat. Valoarea voucherelor rămâne de 1.450 lei anual.

În cazul persoanelor care lucrează la mai multe firme, acestea trebuie să aleagă un singur angajator de la care să primească voucherele de vacanță.

„Începând de la 1 ianuarie 2024, pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial, instituțiile publice, indiferent de sistemul de finanțare și subordonare (…), inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, precum și angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, acordă, în condițiile legii, anual, până la data de 31 decembrie 2026, bonuri de valoare, denumite vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat”, prevede proiectul legislativ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.