Concert jazz Mike Parker Quartet

Luni, 22 mai, ora 18.00, la Teatrul Municipal Carei va avea loc un concert de jazz unic Mike Parker Quartet. Intrarea se poate face cu abonamentul BestFest sau cu bilet, în valoare de 30 lei.   

Mike Parker Quartet este cel mai nou proiect al basistului și compozitor din New York. Muzica lui Parker a fost descrisă de către critici ca „o sinteză ingenioasă a tuturor genurilor muzicale”. Compoziţiile sale se bazează pe influenţe ample ca Charles Mingus, Radiohead, Maurice Ravel, The Bad Plus, Led Zeppelin, John Coltrane, David Bowie și legendele hip-hop-ului A Tribe Called Quest, doar pentru a numi câteva.

Lui Parker i se va alătura colaboratorul de lungă durată Slawek Pezda, saxofon tenor și 2 dintre cei mai interesanți tineri muzicieni polonezi; Bartek Leśniak la pian și Piotr Przewoźniak la pian și tobe. Acesta din urmă a petrecut anul 2022 câștigând aproape fiecare concurs de jazz din Polonia. Cvartetul va continua tradiția lui Parker din proiecte anterioare, prezentând spectacole live intense și energice, dar cu câteva trăsături noi unice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.