Noi schimbări la Codul Rutier

Un proiect de lege prin care se dorește modificarea Codului Rutier a primit, săptămâna trecut, aviz favorabil în Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaților.

Astfel, dacă proiectul de lege va fi adoptat de Parlament, conducătorii auto vor fi obligați să folosească luminile de întâlnire și pe timp de zi, pe toate drumurile publice, inclusiv pe cele naționale (DN).

„(2) În circulația pe autostrăzi, pe drumurile expres, pe cele naționale europene (E) și pe cele naționale (DN) conducătorii de autovehicule sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă”, se precizează în proiectul de lege care are ca scop modificarea Articolului 44 din OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Ce spune în prezent Articolul 44 alin. (2) din OUG nr. 195/2002:
„(2) În circulația pe autostrăzi, pe drumurile expres și pe cele naționale europene (E) conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă”.

Dacă va fi adoptat de Parlamentul României, proiectul de act normativ va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Proiectul de lege va intrat în vigoare doar după publicarea în Monitorul Oficial.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.