Serinus trece pe pierdere, pe fondul scăderii producției de gaze în România

Blue and yellow pump jack above an oil well surrounded by electricity poles and protected with a fence, in bright daylight, in Summer, near Mol gas station – Ploiesti city, Romania.

Compania de petrol și gaze Serinus Energy, operatorul perimetrului de hidrocarburi Satu Mare, a trecut pe pierdere în primul trimestru, în contextul scăderii producției și a prețurilor realizate. Acțiunile s-au prăbușit cu până la 30% la Londra, scriu jurnalistii de la www.profit.ro 

Veniturile au scăzut cu 63%, de la 13,4 milioane de dolari la 4,9 milioane de dolari, pe fondul reducerii volumelor în România și al prețurilor semnificativ mai mici, atât la țiței, cât și la gaze naturale.

Serinus exploatează, prin intermediul subsidiarei Serinus Energy România (fosta Winstar Satu Mare), perimetrul de hidrocarburi Satu Mare, unde a identificat rezerve recuperabile de aproximativ 510 milioane metri cubi de gaze naturale, echivalentul a circa 4% din consumul anual al României.

Compania operează în prezent patru sonde comerciale: Moftinu-1003, Moftinu-1007, Moftinu-1004 și Moftinu-8, ultima pusă în funcțiune în 2021.

Recent, Serinus a anunțat că a câștigat o procedură de arbitraj împotriva fostului său partener în concesiunea Satu Mare, Oilfield Exploration Business Solutions (fosta Rompetrol SA), privind transferul participației de 40% din concesiune deținute de Oilfield Exploration Business Solutions.

Cu sediul în Jersey, Serinus Energy este listată pe bursele AIM (Londra) și WSE (Varșovia). Compania a fost controlată până în 2021 de Kulczyk Investments, fond de investiții înființat de fostul miliardar polonez Jan Kulczyk, decedat în 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.