Bursa generală a locurilor de muncă la Satu Mare

Agenția Județenă pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a organizat azi 12 mai, Bursa Generală a Locurilor de Muncă la  Casa de Cultură a Sindicatelor.

La deschiderea bursei au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului județul Satu Mare, viceprimarul Tămășan Ilieș Cristina Maria,  membrii Consiliului Consultativ al AJOFM  Satu Mare, directori ai instituțiilor publice deconcentrate precum si reprezentanți ai Inspectoratului Poliției, ISU, Jandarmerie, Penitenciar și Centrul Militar .

Au avut standuri speciale reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție, ISU, Jandarmerie,   Centrul Militar, Direcția de Asistență Socială, Universitatea de Vest ” Vasile Goldiș” , Universitatea Tehnică Cluj Napoca extensia Satu Mare, Penitenciarul Satu Mare unde au prezentat informații despre activitățile ce le desfășoară și și-au prezentat ofertele educaționale.

Penitenciarul cu regim deschis Satu Mare a participat la bursa cu 14 persoane private de libertate ce urmează să fie eliberate în perioada următoare în vederea familiarizării cu condițiile  de muncă și meseriile solicitate pe piață.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au amenajat un stand special pentru persoanele cu dizabilități pentru a fi informați în condiții de egalitate cu ceilalti participanți la mediul fizic, informational și comunicațional, în vederea creșterii șanselor de ocupare pe piața  muncii prin acordarea de subvenții în vederea achiziționării de dispozitive și tehnologii asistive și tehnologii de acces.La bursa au participat și 12 persoane cu dizabilități.

Din cei 412 de agenți economici contactați, 45 de agenți economici au fost prezenți la bursa și au oferit 780 de locuri de muncă din care 39 pentru studii superioare.

Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă sunt:

Construcții  –  356  locuri de muncă , dulgher, zidar ,zugrav, faianțor, macaragist

Industria mecanică –194 locuri de muncă în următoarea structură, operatori CNC, strungar, lăcătuș mecanic, montator subansamble, sudor, inginer  mecanic,acoperator metale etc.

Industria textilă,pielărie – 75 locuri de muncă,  confectioner asamblor articole textile ,confectioner articole din piele și inlocuitor, muncitor necalificat în industria confecțiilor.

Industria lemnului – 42 locuri de muncă,tâmplar universal, tapițer, montator subansamble.

Comerț – 21 locuri de muncă, programator, analist, contabil, reprezentant tehnic.

Alte domenii  –  92 locuri de muncă, agent de asigurare, agent de vânzări, operator în producție, ospătar bucătar, asistent social nivel superior etc.

La bursa au participat  890 de persoane in căutarea unui loc de muncă, din care selectate în vederea încadrării 358 persoane și au fost angajate 15 persoane  în ziua bursei.

Cu ocazia bursei, AJOFM Satu Mare a prezentat si oferta  locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul EURES  și oferta de formare profesională pentru anul 2023.

S-a organizat și un stand special de  Economie Socială unde s-au prezentat exemple de bune practici de către intreprinderea socială de inserție SC.Social Robotics Hub S.R.L.Prezentarea  s-a  numit –   Introducere în Robotică, este un hub de educație iSTEAM și aprofundează etape de cunoaștere fizică, electronica, explorarea robotului și rezolvarea autonomă.De asemenea au participat și Asociația Solidară Emmaus și Emmaus Integrare, având în vedere că luna mai este luna economiei sociale și săptămâna guvernării deschise 8 – 12 mai, in care susținători ai societății civile și cetățeni au un parteneriat unic care promovează o guvernare transparentă, participativă, incluzivă și responsabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.