Muschetarii sătmăreni pregătiți pentru luptă (Foto)

Începând de astazi, la  Sala de Scrimă „Alexandru Csipler”  Satu Mare se desfăsoară Campionatul Național la spadă, seniori.

În cea mai importantă competiție națională a spadasinilor, Clubul Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare îi trimite în luptă pe cei mai buni „muschetari”, cu speranțe la medalii de aur.

Joi și vineri vor intra pe plansă fetele, care se vor duela în prima zi în concursul individual, iar apoi va urma campionatul pe echipe.

Sâmbătă și duminica vor urma băieții, iar CSM Olimpia Satu Mare va avea zece reprzentați. După titlul de campion la tineret Alex Oroian speră să-și apere aurul obținut la seniori cu un an în urmă la Satu Mare, dar și copechipierul său, Adrian Szilagyi speră din nou la o medalie la indiviual, după bronzul din 2022.

Echipa formată din Oroian, Szilagyi Adrian Dabija și Szép Márton vrea și ea să repete performanța de anul trecut, când a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Oroian în acest an are deja două medalii de aur. Pe lângă titlul la individual U23, a cucerit cea mai strălucitoare medalie alături de echipa din care au mai făcut parte Mézinger Márton, Tudor Surducan și Szabó Szabolcs. Cei trei din urmă vor forma a doua echipă a CSM Olimpiai în competiția de duminică.

A treia echipă a  clubului nostru va fi formată din Nagy Lehel, Luca Gurza și Anton Cîmpan.

Altfel, Oroian, Mézinger și Szabó se pregătesc pentru Campionatul Europrea U23, care va avea loc la sfârșitul lunii mai, la Budapesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.