UMF Cluj-Napoca deschide o extensie la Baia Mare

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca anunţă că va deschide o extensie universitară la Baia Mare, unde va forma asistenţi medicali licenţiaţi.

Marţi, 9 mai, la UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, a avut loc semnarea acordului de cooperare dintre universitatea clujeană, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare şi Consiliul Judeţean Maramureş.

În cadrul noii extensii universitare din Baia Mare, pregătirea studenţilor va fi asigurată de cadrele didactice ale Facultăţii de Medicină, precum şi de cadre universitare asociate, profesionişti ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş”. Astfel, tinerii care doresc să urmeze o carieră în sănătate, vor avea acces la o pregătire de înaltă calitate. Aceasta le va permite să îşi dezvolte abilităţile şi cunoştinţele necesare şi să se formeze într-o profesiune nobilă şi cu o foarte bună inserţie pe piaţa muncii, cea de asistent medical.

„Acest demers este, în primul rând, o iniţiativă de responsabilitate socială din partea universităţii noastre. Dorim să venim în sprijinul tinerilor care aspiră la o carieră în domeniul sănătăţii, dar care, din diverse motive, nu pot studia la Cluj-Napoca sau în alt centru universitar din ţară. Prin această extensie pe care o vom deschide la Baia Mare, dorim să furnizăm servicii educaţionale de înaltă calitate şi să le oferim celor interesaţi de profesiile medicale oportunitatea de a beneficia de expertiză noastră în formarea profesioniştilor din sănătate. În plus, la Baia Mare există o infrastructură spitalicească la standarde înalte şi ne bucurăm de o foarte bună colaborare cu autorităţile locale, Consiliul Judeţean Maramureş şi Primăria Baia-Mare, care sprijină iniţiativa noastră”, a transmis prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.