Țara Oașului în straie de sărbătoare ! (Foto)

În ciuda vremii ploioase, un număr considerabil de participanți s-a bucurat de un spectacol de gală oferit de artiști locali și de top, de produse tradiționale și de multă voie bună astăzi la cea dea a 65 -a ediție a celei mai mari sărbători câmpenești a județului Satu Mare, Sâmbra Oilor!

În acest an, evenimentul s-a bucurat de prezența mai multor oficialități naționale, județene, locale, politicieni, în frunte cu ministrul de interne, Lucian Bode , fostul ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu și ministrul secretar de stat al Românilor de Pretutindeni, sătmăreanul Gheorghe Carciu și secretarul de stat din Ministerul Mediului, Valer Beșeni.

De asemenea au onorat evenimentul deputatul Florin Barbu, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera deputaților, președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, prefectul județului Radu Roca, directorul de cancelarie al prefectului, Radu Iancu, subprefecții Altfatter Tamas și Romeo Pop, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba cei doi vicepreședinți – Oliviu Buzgău și Lenuța Cornea, deputatul PNL Adrian Cozma, parlamentarii USR Radu Panait și Alexandru Zob, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert László în calitate de organizator artistic , și gazdele evenimentului primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca și cel al comunei Certeze, Petru Ciocan.

”Începutul lunii mai aduce cea mai importantă sărbătoare din Țara Oașului.

Sâmbra Oilor a ajuns în acest an la cea de -a 65 a ediție iar pentru noi este o datorie să facem tot ce ne stă în putință de a duce mai departe tradiția și de a ne bucura ani buni de aici înainte , împreună, în această zonă mirifică a Țării Oașului.

Ediția din acest an e una și mai importantă dacă ținem cont că de tradițiile noastre unice se pot bucura și invitații noștri din cele 16 țări care participă în județul Satu Mare la decernarea premiilor pentru folclor… premiile I.G.F. Gold Star.

Felicit organizatorii pentru eforturile depuse ca noi toți să ne simțim minunat aici pe dealul de la Huta Certeze”-prefect Radu Roca.

Portul popular a fost la loc de cinste iar ospitalitatea oșenilor a fost și în acest an cuvântul definitoriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.