Şi-au perfecţionat tehnicile de descarcerare (Foto)

Sambata, 6 mai, pe platoul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” Satu Mare, s-a desfășurat Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, faza I.

Detașamentul de pompieri Satu Mare, alături de Detașamentul de pompieri Carei și a Secției de pompieri Negrești-Oaș, și-au aprofundat abilităţile şi tehnicile pentru descarcerarea din vehicule şi acordarea de prim-ajutor calificat.

Un plus la această competiție a fost adus de către voluntarii ISU, care au participat atât la rezolvarea scenariilor cât și la preluarea rolului de victime încarcerate.

Pe parcursul competiției, fiecare echipă a avut de rezolvat scenarii complexe, atât cu situații de accidente rutiere cât și alte conjuncturi pentru situații de urgență.

Toate probele s-au desfășurat contra timp, sub arbitrajul evaluatorilor de exercițiu.

La finele evenimentului, în baza punctajului obținut de către echipajele participante, a existat un clasament și un podium încununat cu medalii, cupe, diplome și premii.

Dar câștigul cel mare a fost consolidarea cunoștințelor profesionale, pompierii sătmăreni întărindu-se și mai puternic pentru salvarea de vieți!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.