Satu Mare – capitala mondială a folclorului (Foto)

Satu Mare este astăzi gazda unuia dintre cele mai așteptate evenimente festive din folclorul mondial – premiile I.G.F. Gold Star.

Înainte de decernarea acestor premii, președintele Consilului Județean, Pataki Csaba și prefectul Radu Roca, i-au invitat la Palatul Admnistrativ pe președintele Uniunii Mondiale de Folclor, Dorel Cosma, și pe reprezentanții delegațiilor din cele 16 țări participante la eveniment, pentru a le adresa salutul de bun-venit în județul Satu Mare.

”Bine ați venit în județul Satu Mare, onoarea este de partea noastră, a comunității sătmărene, este o sărbătoare deosebită pentru noi toți. Sper să petreceți clipe minunate și să vă bucurați și de marea noastră sărbătoare câmpenească din Țara Oașului, Sâmbra Oilor. Felicit organizatorii și în special Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare ”- prefect Radu Roca.

I.G.F. Gold Star este un premiu unic, care se acordă la nivel mondial, şi se oferă doar personalităților culturale de marcă (Oscaruri în folclor). Gala de decernare a premiilor are loc în această seară la Centrul Multicultural “Poesis”. Sunt prezenți la eveniment asociații naționale de folclor din 16 țări: România, Cipru, Italia, Israel, Lituania, Polonia, Spania, Turcia, Vietnam, Franța, Emiratele Arabe-Dubai, Croația, Slovacia, Serbia, Bulgaria și Maroc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.