Anunț pentru toți românii care nu au card la bancă! Devine obligatoriu în România

Un nou proiect de lege vine cu schimbări importante în ceea ce privește plata salariilor și plata în magazine.

Un nou proiect de lege propus spre adoptare în Camera Deputaților are ca scop reducerea operațiunilor cu numerar în cadrul companiilor. Acest lucru se va realiza prin implementarea unor reglementări specifice, cum ar fi interzicerea plății salariilor în numerar și impunerea unei modalități de plată fără numerar comercianților.

În cazul plății salariilor, proiectul de lege nu specifică exact modul în care acestea vor fi efectuate, menționând doar că trebuie să se utilizeze o metodă fără numerar. În principiu, aceasta ar însemna plata prin intermediul băncilor, dar în viitor s-ar putea dezvolta și alte metode de plată pe scară largă.

În prezent, angajatorii pot plăti salariile fie prin virament în conturile bancare ale salariaților, fie prin numerar.

„Plata veniturilor de natură salarială, asimilate salariilor și a beneficiilor de asistență socială se efectuează prin mijloace de plată fără numerar”, prevede, mai precis, documentul.

De la interdicția plății drepturilor în numerar vor exista două excepții (aplicabile, de principiu, la cerere) – consumatorii vulnerabili din punct de vedere financiar (cei care au un venit lunar de maximum 60% din câștigul salarial mediu brut pe economie) și personalul din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.