Rheinmetall – ținta unui atac cibernetic

Producătorul german din industria apărării Rheinmetall a fost ținta unui atac cibernetic la divizia sa de afaceri care se ocupă cu clienții industriali, în principal din sectorul auto, a anunțat compania, adăugând că divizia sa militară nu a fost afectată, transmite Reuters.

Rheinmetall investighează în prezent amploarea pagubelor și este în contact strâns cu autoritățile relevante”, a spus un purtător de cuvânt, arată news.ro.

Procurorii de stat din Köln au declarat că investighează atacul, refuzând să ofere detalii suplimentare.

Publicația Der Spiegel, care a relatat prima despre acest atac, a spus că originile acestuia nu sunt cunoscute. Rheinmetall (RHMG.DE) construiește un centru militar de întreținere și logistică la Satu Mare, în România, care ar trebui să înceapă să funcționeze în această lună pentru a asigura mentenanța armelor folosite pentru războiul din Ucraina.

“Hub-ul de service ar trebui să joace un rol central în menținerea pregătirii operaționale a sistemelor de luptă occidentale folosite în Ucraina și în asigurarea disponibilității sprijinului logistic”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Hub-ul, situat în apropierea graniței cu Ucraina, va asigura service pentru obuziere autopropulsate, tancuri Leopard 2 și Challenger, vehicule de luptă pentru infanterie Marder, vehicule blindate de transport Fuchs și camioane militare. “Este o preocupare cheie pentru noi, la Rheinmetall, să oferim forțelor NATO și Ucrainei cel mai bun sprijin posibil”, a declarat directorul general Armin Papperger. Rheinmetall a înființat un centru similar în Lituania, în iunie 2022, pentru a oferi sprijin pentru vehiculele NATO din statele baltice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.