Ce tradiţii trebuie să respectăm în Săptămâna Mare?

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit principalele tradiții pe care trebuie să le respectăm în Săptămâna Mare. Saptamana Mare este una dintre cele mai importante perioade pentru toți creștinii, când rugăciunea și postul sunt cele două cuvinte care caracterizează aceste zile sfinte.

Spălatul rufelor este interzis în Vinerea Mare.

În plus, există mai multe voci care spun că gospodinele ar trebuie să-și termine treburile casnice până în Vinerea Mare, când spălatul rufelor este total interzis. Preotul Vasile Ioana combate însă acest mit și spune că nu este nicio regulă scrisă care să interzică acest fapt. Oamenii au totuși datoria de a se prezenta la slujba sfântă care are loc în Vinerea Mare.

„Se spune că în Vinerea Mare nu ai voie să speli. Ai voie și în Vinerea Mare, pentru că este o zi în care sigur că suferim pentru răstignirea Domnului, omul merge la prohod, iar femeile care au acest ritual nu au timp să spele, dar vinerea poți să speli fără niciun fel de problemă, nu există niciun temei care să ne interzică.”, spunea acum ceva timp preotul Vasile Ioana, în emisiunea Vorbește lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.