Focar de pestă porcină, în judeţul Satu Mare

Directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, Nicolae Dumuța, a declarat astazi, ca exista unele focare de pestă porcină africană într-o gospodărie din Doba și într-o exploatație nonprofesională în localitatea Mineu, județul Sălaj.

Principalele măsuri stabilite azi privesc catagrafierea și inspecția animalelor receptive din exploatația afectată, restricționarea mișcării animalelor și stabilirea zonelor de protecție și supraveghere.

A fost stabilită o zonă de protecție în jurul focarului de la Doba pe o rază de 3 km, incluzând localitățile Doba și Traian.

S-a stabilit o zonă de supraveghere în jurul focarului cu o rază de 10 km, incluzând localitățile : Boghiș, Dacia, Păulean, Moftinu Mare, Ghilvaci, Terebești, Gelu, Vetiș, Dara, Oar, Decebal, Satu Mare-Sătmărel, Balta Blondă.

De asemenea a fost stabilită o zonă de supraveghere în jurul focarului de la Mineu, județul Sălaj, cu o rază de 10 km, incluzând localitățile , Lelei, Giurtelecu Hododului, Hodod, Nadișul Hododului din județul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.