Elevul care a înjunghiat în gât o profesoară vrea în libertate

Adolescentul de 16 ani din București, arestat preventiv pentru că și-a rănit profesoara cu un cuțit, vrea în libertate. Avocații săi au depus deja o contestație la decizia instanței.

Urmează ca judecătorii din București să stabilească un termen la care vor analiza această cerere făcută de apărătorii elevului.  În acest moment, elevul este închis într-un centru special pentru minori.  Profesoara de limba japonează a anunțat un test, ceea ce i-a supărat pe elevi. Unul dintre băieți a scos din rucsac un cuțit de bucătărie și a rănit-o pe femeie. Aceasta a fost dusă la spital, unde nu a rămas internată, în timp ce băiatul a fost luat de polițiști. Adolescentul ar fi trecut printr-un episod depresiv, spun surse din ancheta privind incidentul tulburător, petrecut la unul dintre cele mai bune licee din București. Ministrul Educației a reacționat pe rețelele de socializare la câteva ore după incidentul din liceu.

Ligia Deca spune că este un eveniment regretabil și condamnă orice act de agresiune din școală. Profesoara le-a povestit anchetatorilor cum s-a petrecut atacul. După ce a fost atacată de către elev, ea le-a cerut tuturor copiilor să rămână calmi, le-a spus că totul este în regulă, a ieșit pe hol și și-a anunțat colegii. În acest timp, băiatul de 16 ani a rămas în bancă, fără să mai dea semne de violență. Anchetatorii susţin că elevul a premeditat atacul şi a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze.

„La data de 05.04.2023, în jurul orei 12,30, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, profesoară la un liceu din municipiul Bucureşti, începuse ora de predare la clasa a X-a şi împărţea foile cu teste către elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuţit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară. Inculpatul a premeditat săvârşirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit. Din modul în care a acţionat, lovind victima cu o armă cu potenţial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acţiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard”, spun procurorii.

Parchetul Capitalei precizează că elevul a purtat şi folosit un cuţit într-o instituţie de învăţământ, iar prin violenţele exercitate asupra profesoarei în faţa colegilor de clasă a tulburat ordinea şi liniştea publică, provocând sentimente de teamă, indignare şi insecuritate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.