Șoferii vor putea depăși pe linia continuă fără să riște sancționarea, în anumite situații

Șoferii vor putea depăși pe linia continuă fără să fie sancționați, în anumite situații. Mai exact, conducătorii auto vor putea depăși obstacole aflate în calea mașinii lor, dacă acestea sunt oprite, staționate sau dacă se mișcă foarte încet, prin încălcarea liniei continue ce desparte sensurile de circulație, fără să riște sancțiuni, potrivit unui proiect de modificare a Codului rutier. 

O propunere legislativă pentru completarea Codului rutier (Ordonanței de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice) a fost înregistrată pentru dezbatere la Senat, miercuri, 5 aprilie.

„Prezenta inițiativă propune permiterea și nesancționarea manevrei de depășire care presupune trecerea peste axa care separă sensurile de circulație pentru depășirea obstacolelor de orice natură, oprite, staționate, sau care se deplasează cu viteza de maxim 30 km/h (de exemplu: un copac căzut pe drum, un vehicul avariat care ocupă și o parte din carosabil, vehicule cu tracțiune animală, animale, bicicliști, etc.) în măsura în care sunt respectate condițiile necesare pentru asigurarea siguranței în trafic, dacă vizibilitatea drumului este asigurată pe o distanță mai mare de 20 de metri, iar lățimea drumului este de cel puțin 7 metri”, explică inițiatorii proiectului, un grup de parlamentari de la PSD, în expunerea de motive.

 

2 Comentarii la "Șoferii vor putea depăși pe linia continuă fără să riște sancționarea, în anumite situații"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.