Moment de suflet la Jandarmeria Satu Mare

Activitățile prilejuite de aniversarea Zilei Jandarmeriei Române s-au încheiat azi, la sediul unității noastre cu un moment de suflet.

În prezența prefectului județului Satu Mare – dl. Dr. Radu – Tiberiu Roca, a subprefecților județului, a șefilor de instituții din Sistemul Național de Ordine și Siguranță Publică, a unor cadre în rezervă și în activitate ale unității, a fost lansat volumul ”Întotdeauna este o șansă”, volum scris de către domnul colonel (r) Grigore – Gheorghe BURCUȘ, fost Adjunct al Inspectorului Șef  al I.J.J. Satu Mare în urmă cu mai bine de 15 ani.

Volumul cuprinde amintiri din perioada în care domnul colonel (r) Grigore – Gheorghe Burcuș a fost cadru activ al unității, dar surprinde mai ales spiritul camaraderesc și empatia de care au dat dovadă jandarmii sătmăreni și cei din județele limitrofe atunci când autorul a fost diagnosticat cu o boală gravă și rară, iar solidaritatea colegilor s-a văzut în sumele de bani colectate pentru acoperirea cheltuielilor medicale.

Azi, la 15 ani de la momentul diagnosticului, autorul a dorit să-și exprime mulțumirea față de cei care cu ani în urmă i-au întins o mână de ajutor și să aducă la lumină momentele pe care le-a trait, momente pe care nu le-ar fi putut depăși, dacă nu ar fi trait cu convingerea că ”Întotdeauna este o șansă!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.