CSM Olimpia joacă primul meci în play-off acasă, contra Bistriței

Echipa de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Municipal își începe aventura în a doua parte al campionatului ligii a 3-a îndeplininduși principalele obiective: joacă în grupa play-off, primul meci pe teren propriu.

Urmează nouă meciuri de foc, deoarece în această grupă participă cele mai bune patru echipe ale seriei a 10-a, care vor lupta pentru una din cele două bilete pentru a treia parte a campionatului. În barajul de vară primele două din serie vor juca cu cel mai bune două echipe din grupa a 9-a, iar cel mai bun va promova în Liga a 2-a. Deci, una drintre echipele FC Bihor Oradea, CSM Olimpia Satu Mare, Gloria Bistrița-Năsăud, Lotus Băile Felix, Corvinul Hunedoara, Unirea Ungheni, Metalurgistul Cugir sau Unirea Alba Iulia va face pasul în sezonul viitor spre eșalonul doi al fotbalului românesc.

Avem posibilitate de avansare, însă va fi foarte greu. Trebuie luat pas cu pas, dar băieții noștrii acum pot să-și arate valoarea reală.

Mai întâi trebuie învins echipa bistrițeană. La început de sezon conducerea echipei Gloria și-a manifestet intenția promovării. Probabil, acest obiectiv a apăsat mult pe umerii jucătorilor, deoarece echipa nu a avut o evoluție constantă. La sfârșitul sezonului regulat au terminat pe locul trei, la egalitate de puncte cu echipa noastră, doar că au vut un golaveraj mai slab. De aceea ei vor juca mai multe meciuri în deplasare.

CSM Olimpia s-a calificat în play-off de pe locul doi, în acest fel va avea cinci meciuri din nouă în fața suporterilor sătmăreni, ceea ce înseană un avantaj pentru echipa noastră.

Miza este însă din ce în ce mai mare, de aceea ne așteptăm la un meci spectaculos sâmbătă de la ora 17 pe Stadionul Olimpia-Daniel Prodan din Satu Mare, unde băieții noștrii vor întîlni Gloria Bistrița-Năsăud.

În acest sezon bistrițenii au câștigat meciul direct de acasă cu scorul de 1–0, însă în retur băieții nostrii și-au luat revanșa, și au câștigat cu același 1–0. Deci, ne putem aștepta la un meci echilibrat.

De precizat, că elevii lui Tiberiu Csik sunt neânvinși acasă în acest sezon de campionat. Seria asta trebuie continuat și în meciul de sâmbătă, și cu un joc spectaculos să demonstreze sătmărenilor de ce sunt considerați, ca una, dintre cele mai bune echipe al ligii a 3-a.

„Am reușit să ne atingem obiectivul, de a prinde primele poziții în clasament, ceea ce ne aduce un meci în plus pe teren propriu. Suntem optimiști, suntem pregătiți pentru a doua parte a campionatului. Sâmbătă vom întâlni o echipă, care și-a declarat intenția de promovare, dar asta nu ne sperie. Eu consider, că nu suntem cu nimic mai prejos față de ei. Avem și noi un lot puternic, chiar îndrăznesc să spun, că suntem mai buni, decât ei – asta am demonstrat pe teren. Începem play-off-ul cu gândul de a prinde una din primele două locuri în serie” – a declarat Tibi Csik, care în meciul de sâmbătă nu poate conta pe Ciprian Brata, care este suspendat pentru o etapă din cauza cumului de cartonașe galbene, dar rămâne sub semnul întrebării și jocul lui Călin Vaida, care a suferit o ușoară accidentare.

 

FOTBAL, LIGA 3, SERIA 10, PLAY-OFF, ETAPA 1

Sâmbătă, 17.00, Stadion Olimpia-Daniel Prodan

Club Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare –CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.