Operaţie în premieră realizată de un medic sătmărean. A salvat viaţa unui pacient bolnav de cancer (Foto)

O echipă de medici, coordonată de medicul satmarean, dr. Bogdan Feciche, medic primar urolog și dr. Simona Mîrț – medic primar ATI, a efectuat o cistectomie radicală laparoscopică la un pacient diagnosticat cu cancer vezical infiltrativ, scriu jurnalistii de la www.bihon.ro.  Interventia chirurgicala a avut loc la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Oradea.

„Îndepărtarea tumorii vezicale s-a realizat utilizând tehnica laparoscopiei 3D, în locul chirurgiei clasice invazive. Intervențiaa fost posibilă datorită profesionalismului echipei formate din medicii și asistentele Clinicii de Urologie și ai Secției Clinice de Anestezie și Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Județean”, a spus Lisa Crăiuț, purtătorul de cuvânt al unității sanitare.

Pacientul in varsta de 68 de ani, a avut o evoluție specifică intervențiilor minim invazive, necesitând analgezie postoperatorie minimă și timp de recuperare redus. Intervenția a avut loc în data de 6 martie, iar o săptămână mai târziu s-a externat.

Sursa: www.bihon.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.