Exerciţii de evacuare, în caz de cutremur, la mai multe licee din Satu Mare (Foto)

Sub sloganul “Împreună mai pregătiți“, elevii Colegiului Național “Doamna Stanca”, ai Colegiului Național “Kolcsey Ferenc” și Centrul Școlar pentru educație incluzivă au avut parte de un exercițiu de evacuare în cazul producerii unui seism.

Colaborarea dascălilor și bineînțeles cea a elevilor este esențială în organizarea unor astfel de simulări. Doar așa acțiunile practice de instruire privind modul de comportare specific tipurilor de risc generate de situații de urgență își pot atinge scopul.

Totodată, la organizarea exercițiilor în cadrul unităților de învățământ, se insistă pe importanța responsabilității, a cunoașterii și informării încă din perioada școlară, pentru a deveni pe viitor adulți echilibrați cu capacitate de gestiune chiar și în cazul producerii unor dezastre.

Exercițiile la școli organizate în cadrul Săptămânii Protecției Civile, vor continua și mâine la alte 4 licee din oraș.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://xn--fiipregtit-ngb.ro/ și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.