Alex Oroian dublu campion național la spadă, tineret, cu CSM Olimpia Satu Mare

Spadasinii din cadrul Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare au avut un parcurs de excepție la Campionatul Național de tineret ce s-a desfășurat în această săptămână la București.

Elevii antrenorilor Csiszár Francisc, Nagy Lehel, Adrian Szilagyi și Adrian Pop se întorc acasă de la București cu două titluri naționale, și cu alte două medalii, una de argint și alta de bronz.

Titlul de campion național la concursul individual a fost cucerit de Alexandru Oroian. Joi, în Sala de Scrimă „Ana Pascu” din Capitală, spadasinul sătmărean a terminat competiția cu zece victorii din tot atâtea posibile, cucerind astfel medalia de aur. A fost de fapt o finală sătmăreană, Oroian avându-l ca adversar în ultimul act pe coechipierul său de numai 17 de ani, Mézinger Márton.

Pe a treia treapă a podiumului a urcat un alt spadasin de la CSM Olimpia Satu Mare, Szabó Szabolcs, care la 18 ani a devenit medaliat cu bronz la competiția de tineret-U23.

Puțin a lipsit să avem un podium doar cu sătmăreni, doar că Anton Cîmpan, după un parcurs excelent în grupe și pe tabloul principal, a cedat în sferturile de finală în fața sportivului de la UNEFS București, Alexandru Popescu – care în semifinale a fost învins de Mézinger Márton …

Vineri a urmat concursul pe echipe, unde Oroian, Mézinger, Tudor Surducan și Szabó au avut un parcurs fără greșală, învingând echipele CSA Steaua 2 și LPS Craiova 2 fără drept de apel, iar în finala cu CSA Steaua 1 s-au impus cu 45–44, după ce la finalul celui de-al șaptelea releu erau conduși cu 35–30. Au urmat două evoluții foarte bune pentru Tudor (6-0  Ștefan Baciu) și Alex (9-9 cu Daniel Popa), iar victoria a revenit echipei noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.