Fabrica de sârmă Dan Steel Beclean a fost scoasă la vânzare cu 28,8 milioane de euro

Fabrica de sârmă de la Beclean a omului de afaceri, originar din Certeze, Vasile Dan, a fost scoasă la vânzare cu un preț de pornire de 28,8 milioane de euro. Aceasta a fost scoasă la licitație de lichidatorul companiei, care este în faliment.

Terenul aferent fabricii se întinde pe 40 de hectare, iar suprafața totală utilă este de 75.460 de metri pătrați.

Fabrica este organizată în spații de producție separate pentru trefilare, zincarea sârmelor, confecționarea cuielor, plastifierea panourilor de gard și a confecționării gabioanelor. La acestea se adaugă și clădiri destinate depozitării produselor, activităților auxiliare și administrative.

Compania a intrat în faliment acum un an, datoriile adunate ajungând la 175 de milioane de lei. Se pare că fabrica și-a încheiat activitatea încă de anul trecut.

Trebuie ştiut că cele mai importante companii din portofoliul lui Dan Vasile sunt Dan Steel Negreşti-Oaş şi Dan Steel Beclean.

SC Dan Steel Group SA Beclean a avut peste 600 de angajaţi. Firma a produs sârmă zincată, sârmă ghimpată, cuie şi profile laminate.

Pe lângă afacerile din domeniul metalurgiei, o parte semnificativă din averea lui Dan Vasile provine din terenuri. Omul de afaceri este proprietarul a aproximativ 100 de hectare de teren în jurul Bistriţei, din care 30 de hectare sunt destinate depozitelor companiei Dan Steel Beclean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.