Fizician profesie, poet din pasiune

Biblioteca Județeană Satu Mare organizează vineri, 10 februarie, cu începere de la ora 18:00, evenimentul de lansare a celui mai recent volum de versuri apărut sub semnătura tinerei poete Iris–Adina Morar.

Intitulat „Trăiri inegale”, volumul de poeme a apărut la Editura Europrint și va beneficia de prezentarea profesoarei Angela Negreanu, a editorului Akos Derzsi, precum și a îndrăgitul actor Sorin Oros.

Născută la 19 octombrie 1992, sătmăreancă de origine, Iris a promovat studiile liceale la Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare, în 2011, după care a urmat studiile Facultății de Fizică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, specializarea fizică medicală.

În 2016 a absolvit primul master în „Biofizică și fizică medicală”, tot la Babeș-Bolyai, urmat de un altul, „Optimizarea explorărilor imagistice, secționale, morfologice și funcționale”, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Facultatea de Medicină Generală.

După șapte ani în care Iris și-a desfășurat activitatea ca fizician medical în cadrul unei prestigioase clinici din Cluj-Napoca, în 2022 alege să se reprofileze în domeniul IT, ca programator, rămânând și studentă a Școlii Doctorale de Fizică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” pe care o începuse în 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.