Voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez ajută și în nopțile sub zero grade (Foto)

Voluntarii maltezi din Satu Mare au organizat prima tură nocturnă din acest sezon, căutând oameni fără adăpost, ajutându-i să supraviețuiască nopților geroase. Cum se derulează activitatea “Gardienii Nopților cu Minus”?

Ora 22:00: voluntarii se întâlnesc la sediul Maltez. Ceaiul cald, sandvișurile și păturile sunt deja pregătite, tinerii voluntari ai organizației s-au ocupat de acestea.

Traseul “gardienilor” se stabilește luând în considerare acele locații unde în urma edițiilor anterioare, au fost găsiți oameni fără adăpost. Prezența lui Nicu Cret, managerul Centrului Social de Urgență pentru oameni fără adăpost ajută la facilitarea muncii, deoarece în majoritatea cazurilor îi cunoaște pe oamenii fără adăpost deja prin nume.

23:00: Voluntarii pleacă la drum în două echipe. Caută persoanele fără adăpost acoperind ambele maluri ale râului Someș. În această seară poți întâlni o altă față a iernii, frigul și vântul sunt cu adevărat greu de suportat. Traseul se parcurge în grupe de minim 4 persoane.

00:00: Zăpada proaspătă este acum utilă, urmele de pași ajută la găsirea locațiilor de refugiu, mai ales în zonele mai părăsite ale orașului. Voluntarii parcurg kilometri întregi în atmosferă relaxată, dar își fac treaba cu seriozitatea necesară.

02:00: Sandvișurile și păturile au ajuns la destinație, oamenii fără adăpost se bucură cel mai mult de ceai, unii îl beau, alții îl pun sub plapumă, să se încălzească mai bine.

După ora 03:00: echipele se reîntâlnesc din nou la sediul asociației. Urmează o evaluare scurtă, identificarea zonelor pentru următoarele nopți. Astăzi se vor întoarce cu plapume și alte lucruri necesare la oamenii fără adăpost, identificați în noaptea trecută.

În aceste nopți, voluntarii întâlnesc povești tulburătoare și uneori incredibile, dar echipa este în permanentă creștere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.