De ce nu e bine să stai picior peste picior

Statul picior peste picior ste un obicei extrem de comun; majoritatea oamenilor nici măcar nu-și dau seama că o fac atunci când stau jos.

Deși poate fi confortabil să stai cu un genunchi încrucișat peste celălalt, acest lucru ar putea cauza probleme de sănătate de care nu ești conștient.

Statul cu picioarele încrucișate poate crește tensiunea arterială.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că sângele din picioare trebuie să lucreze împotriva gravitației pentru a fi pompat înapoi la inimă, iar încrucișarea unui picior peste celălalt crește rezistența, făcând și mai dificilă circulația sângelui.

Acest lucru face ca organismul dumneavoastră să crească tensiunea arterială pentru a împinge sângele înapoi la inimă.

Nu veți simți niciun efect imediat, dar dacă stați jos pentru perioade lungi de timp, este important să observați cât timp aveți picioarele încrucișate.

Atunci când stați cu picioarele încrucișate, șoldurile sunt într-o poziție răsucită, ceea ce poate determina rotirea unuia dintre oasele pelviene.

Deoarece osul pelvian susține gâtul și coloana vertebrală, acest lucru poate cauza presiune asupra părții inferioare și medii a spatelui și a gâtului.

De asemenea, este posibil să observați că, atunci când stați cu picioarele încrucișate pentru perioade lungi de timp, picioarele vă furnică sau aveți senzația că ați amorțit.

Acest lucru se datorează faptului că, atunci când un picior este așezat deasupra celuilalt, se exercită presiune asupra venelor și nervilor din picioare. Aceast lucru poate provoca amorțeală și/sau paralizie temporară la nivelul picioarelor, gleznelor sau tălpilor.

În timp ce senzația de disconfort poate dura doar un minut sau două, încrucișarea picioarelor în mod repetat până când acestea devin amorțite poate provoca leziuni nervoase permanente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.